top of page

"Designa din Trädgård"

Onlinekurs

Nästa kursstart:

Inget nytt datum inplanerat, maila gärna vid intresse!

"Designa din Trädgård" är en online kurs på 6 veckor där jag lär dig

steg-för-steg att planera din trädgård.

Önskar du att du kunde förverkliga dina idéer för trädgården?

Du är kreativ, har öga för både design och stil men har ingen aning om hur eller var du ska börja! Eller så har du inte någon aning om stil alls men vill gärna lära dig för att kunna göra små förändringar själv. Du kanske kan allt om växter men just form och design är svårt? Då ska du absolut anmäla dig till min 6-veckors online kurs, där jag lär dig steg-för-steg hur du kommer igång  och planerar din trädgård.

 

Du jobbar med din egen trädgård och kommer att lära dig massor om form, stil, funktion och hur du använder växter för att skapa rum, få till en helhet och mycket mer. Jag visar hur du ritar för att hitta rätt former, hur du ska tänka med att använda olika ytor och hur du jobbar vidare för att få en helhet med planteringar, gångar osv. 

Lektionerna består av presentationer i kortare videos, pdf dokument att ladda ner, massor av inspirerande bilder samt före-efter skisser. Vi har också regelbundna online möten varje vecka där du kan ställa frågor som jag svarar på personligen.

Pris: 2 200 kr

Läs mer nedan!

79002402_1150831348640855_3781452557889568768_n_edited.jpg

Anmäl dig och reservera en plats nedan.

Ingrid

Om online kursen

Apelsinträd, krukor, vita blommor, terrakotta

Jag kan varmt rekommendera denna kursen. Kursen har ett bra upplägg där du får förklarat och visat på ett proffsigt och pedagogiskt sätt hur du ska tänka och göra för att skapa just den trädgård du vill ha. Att du har möjlighet att ställa frågor till Camilla och ta del av andras skisser under kursens gång gör att du verkligen kan utveckla just din drömträdgård. Camilla är jätteduktig, proffsig och tillmötesgående, har verkligen respekt för hennes stora kunskaper inom trädgårdsdesign. En helt fantastisk kurs som gett mig precis de verktyg jag behöver för att skapa min trädgård! 

Cecilia

Om online kursen

Trädgårdsböcker om växtkompsitio, drömmen om en trädgård, inspiration, växter, design

En informationsrik och inspirerande kurs där man kan få svar direkt på sina frågor antingen via gruppmöte live eller i kommentarer. Väldigt fint upplägg, tilltalande presentationer och informationsblad/pdf-filer.

Ingrid

Om online kursen

ros tulpaner mot en stenmur, mossa, förgätmigej, blå blommor

Jag var från början lite tveksam till att anmäla mig pga att jag hade ganska mycket inbokat de veckorna. Jag har absolut inte ångrat mig, tvärtom, kursen har gett mig så mycket nya tankar och kunskaper som jag kommer att använda mig av. Jag har dock inte riktigt hunnit med så mycket som jag velat men som sagt, jag forsätter efter kursen tagit slut. Tusen, tusen tack för att jag fått delta i denna proffsigt genomförda kurs.

Så här går det till:

När du anmält dig till kursen blir du inbjuden till min privata kursgrupp på Facebook lite innan kursstart. Gruppen är skapad speciellt för denna kursen så det är bara anmälda deltagare som blir insläppta. Du kommer att träffa de andra deltagarna här och ni kan utbyta erfarenheter, idéer, visa bilder och diskutera hur mycket ni vill under kursens gång. Alla har olika utgångslägen i sina personliga trädgårdar och ni kommer att ha olika stilar och kunskap. Alla kan lära sig och inspireras av varandra oavsett och kanske har ni mer gemensamt än ni först tror! Dela med dig av just det du kan och bli en del i någon annans process! 

Behöver jag ett speciellt program eller utrustning för att kunna gå kursen?

 • Du behöver ha ett personlig konto på Facebook för att kunna bli inbjuden i kursgruppen och kunna följa lektionerna! Allt kursmaterial läggs upp här och finns tillgängligt att titta på när du vill och kan. Vi använder ZOOM för att prata live online vid våra gruppmöten, detta är helt gratis. Jag skickar ut en inbjudan med en länk inför varje möte så det blir lätt för dig att vara med.

 • All kontakt sker genom kursgruppen på Facebook. Här kan ni ställa frågor till både mig och gruppens andra deltagare när som helst och jag svarar så fort jag har möjlighet. 

 • Du behöver en kopia av din tomtkarta eller en ritning över tomten som du själv gör. Ha gärna detta klart innan kursstart så att du kan vara med i de första övningarna i lektion 1.

Måste jag vara duktig på att rita för att kunna designa min trädgård? 

 • Du behöver inte ha några speciella förkunskaper i att rita eller vara konstnärlig. 

 • De skisser vi kommer att göra är väldigt basic och den slutgiltiga ritningen avgör du själv hur mycket tid du vill lägga ner på. Jag visar tekniker hur du kan rita vidare, förfina och färglägga den första grovskissen för att få en mer illustrativ ritning av din trädgård. 

Kursupplägg

Varje Måndag presenteras en ny lektion med ett specifikt tema. Varje lektion innehåller videopresentationer, pdf-dokument och inspirationsbilder. Materialet läggs upp efterhand som jag går igenom lektionerna och finns sen tillgängligt under hela kursen. Du kan titta på det när du har tid och möjlighet, så många gånger du vill. 

Varje torsdag kommer du att ha möjlighet att vara med på veckans online möte där du kan ställa frågor som jag svarar på personligen. Mötet hålls via ZOOM som är gratis för dig att använda. Jag lägger upp en inbjudan (länk) varje vecka så att du kan närvara online, det är inget svårt alls även om du inte har använt detta tidigare. Mötet kommer även att läggas upp som video i facebook gruppen så att du kan titta på det i efterhand om du inte har möjlighet att närvara live. 

Jag kommer också ge dig en del arbetsuppgifter, du jobbar då utifrån din egen trädgård och det tema som gäller för veckan. Uppgifterna gör du i egen takt men jag rekommenderar att försöka följa tidsschemat så att du kan få ut så mycket som möjligt av våra frågestunder, online möten osv.

Vad innehåller kursen?

​​

Vecka 1

ANALYS

För att kunna göra förändringar måste man veta utgångsläget!

Vi börjar kursen med några lätta analyser där jag ger dig en checklista som hjälp för att få fram den information som är viktig i trädgårdsdesign. Vi vill såklart veta utgångsläget för din trädgård innan vi sätter igång och genom att göra denna snabba analys kommer du att få nya insikter och tankar om hur det ser ut. Sen tittar vi också på vad du skulle vilja ha med i er trädgård i framtiden så att du vet vad du ska jobba med i planeringen. 

UPPGIFTER: 1. Fyll i checklistan 2. Analysskiss 3. Behovsanalys

Vecka 2-3

STIL & FORM

Nu ska vi börja titta på stil och form, hur detta påverkar känslan i trädgården och vilket uttryck den ger. 

Denna lektion innehåller bla:

 • Stil & Form - Hur man skapar en helhet mellan hus & trädgård

 • Golv/Väggar/Tak - de grundläggande delarna i att skapa rum i din trädgård

 • Trädgårdens olika rum och funktioner - vad vill du använda trädgården till?

 • En trädgård, olika stilar - Hur EN trädgård kan få olika uttryck beroende på formen man väljer

 • Börja Skissa - jag visar hur en grundskiss blir till och hur du testar olika former

 • Skissa vidare - När grundskissen är klar ska vi binda ihop de olika ytorna/rummen och skapa en helhet med planteringar, gångar osv.

 • SKALA - Jag förklarar hur man ritar och mäter i rätt skala

 • Belysning - Olika belysningstyper, placering, effekter och funktioner i trädgården

UPPGIFTER: 1. Börja skissa 2. Skissa vidare

Vecka 4

VÄXTER & KOMPOSITION

Kapitlet växter skulle kunna vara en hel kurs för sig eftersom detta ämne är så enormt stort. I denna lektion kommer jag att gå igenom det som alla i kursen har användning av generellt när det kommer till att planera in växter i sin trädgård. Era personliga preferensen i växtval, stil och kombinationer är för stort att gå in på var för sig. Ni kommer dock att ha möjlighet att ställa frågor utifrån era egna tankar och idéer i våra livemöten.

 • Växttyper - olika växttyper och vilken funktion dessa har för att förstärka en stil, skapa struktur, helhet och känsla.

 • Växternas form - växternas egen färg, form och stil och hur detta spelar roll i rabatten.

 • Växthöjder - viktigt att veta i växtkombinationer och när man planerar en rabatt eller kruka

 • Blomningstid - hur får man en trädgård som blommar hela säsongen? Ta hjälp av mitt blomninsschema!

 • Färglära - färg och kontrast har stor betydelse när man vill skapa en viss stil och uttryck i trädgården

 • Lättskött - tips och viktiga aspekter för att skapa en mer lättskött trädgård

 • Tema - olika trädgårdsteman och hur växtvalet har betydelse i dessa

UPPGIFTER: 1. Skapa en moodboard med dina favoritväxter, färgkombinationer, material osv  2. Påbörja ett blomingsschema 

Vecka 5

DET PRAKTISKA MED VÄXTER

Det finns en del viktiga saker att tänka på när det gäller växter. I denna lektion går jag igenom viktiga förutsättningar för att er trädgård och växter ska hålla i många år.

 • Växtplatsen - vikten av att plantera rätt växt på rätt plats

 • Jordtyper - vad är det för skillnad på olika jordtyper och varför spelar det roll?

 • Jordförbättring - vad kan man göra för att förbättra/förändra sin jord?

 • Gödsling - måste man gödsla? Hur och när gör man det?

 • Vattning - vikten av vattning och olika hjälpmedel för detta

 • Skötsel - enkla steg för att hålla både dig och dina växter nöjda

 • Planteringsavstånd - hur många växter behövs egentligen? Hur tätt kan de planteras?

 • Plantering av träd, buskar & häck - vad är viktigt att tänka på?

Vecka 6 

EXTRA FOKUS & HJÄLP

Sista veckan på kursen! 

För att ge dig lite extra tid och möjlighet att hinna ikapp vill jag hjälpa dig med det du behöver hjälp med denna veckan. Vill du gå igenom något en extra gång eller ställa mer frågor om hur du ska få ihop ritningen? Vill du ha tips på någon lösning som du fastnat i? Vill du ha feedback på växtkombination eller form på entrén? Passa på att ställa de frågor du har och jag ska hjälpa till så mycket jag kan! 

Efter vecka 6 kommer facebookgruppen att hållas öppen ytterligare en (1) vecka för att ni ska ha möjlighet att titta på videos och studiematerial som ni inte hunnit med. Jag kommer inte att vara tillgänglig under denna extra vecka och gruppen stängs sedan helt. 

​Att skapa en trädgård är en kreativ process som tar tid.

Låt denna kurs bli en inspirerande start som ger dig de verktyg du behöver för att utveckla

din trädgård till den plats du drömmer om! Det tar inte slut här efter 6 veckor men låt

mig inspirera dig till att fortsätta din egen trädgårdsresa med nya idéer,

insikter och kunskap! 

Pris: 2 200 kr 

Anmälan & Frågor

Kontakta mig HÄR vid frågor.

Betalning

Betalning av kursen görs direkt via Bankgiro eller Swish, betalningsuppgifter skickas till dig i bekräftelse e-mailet.

Din plats reserveras vid anmälan och är garanterad när betalning är mottagen.

Anmäl dig till kursen!

Din plats är reserverad!

Kurser: Kontakt
bottom of page