top of page
Sök

STYLA DIN TRÄDGÅRD INFÖR FÖRSÄLJNING

10 tips på hur du fixar trädgården inför visning.


Du ser fram emot visningen av huset du är intresserad av och drömmer redan om att möblera, måla om och göra det till ditt eget! Men när du kommer till visningen möts du av en vildvuxen häck, ogräs mellan varje stenplatta och rabatter som sett bättre dagar… det ser skräpigt och trist ut och du tappar lite av inspirationen du kände på vägen dit. Du ser direkt en mängd saker som behöver fixas på framsidan, och detta innan du ens hunnit fram till ytterdörren. Var det så här du hade tänkt dig ditt drömhus?


Har du själv känt så här när du tittat på hus någon gång? Att du tappar lusten att titta vidare och nästan ger upp innan du sett allt? Eller är det kanske så här du faktiskt har presenterat din egen trädgård när du skulle sälja? De flesta trädgårdar behöver inga större ingrepp för att se fina ut inför visning, i slutet av detta blogginlägg ger jag dig 10 tips på vad du ska tänka på inför försäljning!

En välskött och prydlig trädgård ger ett inbjudande intryck!


Ogräs tar lätt över och gör att det ser ovårdat och svårskött ut. Det lönar sig att rensa upp ordentligt inför visning!

FASTIGHETSVÄRDE


Trädgården är en väldigt viktig del av din fastighet. En dåligt skött, skräpig eller igenväxt trädgård drar ner intrycket ordentligt och ger uppfattningen att den är svårskött eller kräver onödigt mycket arbete för att få iordning på. Det gör det svårare för intressenter att se de verkliga värdena, både när det gäller trädgården men också för bostadshuset.

Är trädgården däremot välplanerad och välskött ger den intrycket av att vara lättskött, inbjudande och trivsam.

Att mötas av en trädgård som är välskött och städad gör att fastighetens marknadsvärde ökar markant. Det är lika viktigt att se till att trädgården visar sig från sin allra bästa sida som att det är stylat, undanplockat och städat inomhus. Meningen är att visa de möjligheter och den potential som finns och hjälpa besökaren att se det!


En välskött och inbjudande trädgård kan öka värdet med 13% på din fastighet! En liten investering inför försäljningen ger stora fördelar och kan också påverka budgivningen positivt. (Källa: Husqvarna Global Report 2011)10 TIPS PÅ HUR DU FIXAR TRÄDGÅRDEN INFÖR VISNING

Tänk på första intrycket och vilka förväntningar det ger på resten av fastigheten!

  1. Rensa ogräs mellan plattorna och sopa eller kratta gångar - Ogräs drar alltid ögonen till sig och ger ett trist intryck.

  2. Klipp häckar och justera buskar som är spretiga, speciellt vid entrén - Det ska vara enkelt att ta sig fram, klipp bort grenar som hänger ut och blockerar över gången.

  3. Städa upp på tomten så det inte ser skräpigt ut - Samla cyklar på en plats, häng upp vattenslangen, samla ihop leksaker, plocka bort skräphörn osv

  4. Klipp gräsmattan och jämna till kanterna - Gräsmattan är väldigt viktigt för många husköpare, visa den från sin bästa sida!

  5. Förnya rabatterna med lite växter om det behövs - Om du inte vill plantera nytt, placera en kruka med något fint i rabatten. Kruka & växt tar du med dig vid flytt.

  6. Arrangera några krukor vid entrén, det ser välkomnande ut - Plantera något som är fint för årstiden, gärna något blommande.

  7. Placera ut sittmöbler och lägg fram dynor om årstid och väder tillåter - Det hjälper intressenter att se ytans storlek och platsens möjligheter. Inspirera!

  8. Snygga till buskar och träd som ser vildvuxna ut - Beskärning kräver kunskap, hyr in en kunnig person för bästa resultat. Glöm inte att du kan utnyttja RUT-avdraget!

  9. Se till att utebelysningen fungerar och armaturerna är hela - Absolut viktigast den mörka årstiden men rekommenderas oavsett när du säljer huset.

  10. Organisera förråd & garage så att man ser vilka förvaringsytor som finns - De flesta vill se att det finns plats till redskap, gräsklippare osv. Ordning och reda säljer!


Att arrangera möbler på uteplatsen eller på favoritplatserna runt om i trädgården, tex en enkel bänk under ett träd, visar de möjligheter som finns och ger inspiration! Var kreativ!


ÄR DU REDO FÖR VISNING?

För mer info om hur jag kan hjälpa dig med styling i trädgården, klicka HÄR. Skrolla ner lite på sidan så hittar du tjänsten 'Trädgårdsstyling'. Jag hjälper dig gärna med att skapa en plan att jobba utifrån och det fungerar även på distans om du har möjlighet att skicka bilder av trädgården till mig.


Lycka till!

Camilla


Dela gärna denna bloggartikel med någon du känner!

⬇ 👍🏼 💚

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page